Schoeller Allibert launches detectable RTP for use in the Food processing industry

U većini prehrambenih industrija gde se prehrambeni proizvodi i sastojci seku, melju i mešaju, male čestice metala mogu se odvojiti od noževa za rezanje, a plastični delovi iz kontejnera mogu postati pravi problem ako se ne otkriju tokom različitih proizvodnih procesa.

Konačni zahtevi kupaca mogu biti skupi i vrlo štetni za imidž brenda, pa je stoga ključna potreba za otkrivanjem neprehrambenih čestica.

Upotreba plastike plave boje je prvi korak jer se lako može vizuelno uočiti, ali kada se jednom umeša u obrađenu hranu, može postati nevidljiva.

U kompaniji Schoeller Allibert nastojimo da našim klijentima isporučimo najsavremenija, optimizovana rešenja i sa ponosom objavljujemo da sada nudimo HDPE i PP plastične materijale, koji se mogu detektovati, to jest mogu da obezbede detekciju veoma malih plastičnih čestica u bilo kojo mešavini hrane.

Potreban procenat aditiva se izračunava prema veličini ili česticama koje treba da se uoče.

Aditivi su odobreni za kontakt sa hranom i ne utiču na mehaničke performanse kontejnera, paleta ili boks paleti.

Detekcija se može obaviti sa većinom uobičajenih detektora metala koji su već prisutni u prehrambenoj industriji, tako da nije potrebna dodatna oprema ili investicija. Implementacija je brza i jednostavna, a efikasnost je maksimalna.

Kontaktirajte nas za više detalja i praktičnu demonstraciju!