Kompanija Schoeller Alibert veliku pažnju posvežuje zaštiti ličnih podataka svojih klijenata i posetilaca stranice. Zbog toga želimo da se uverimo da je naša usluga personalna i transparentna. Zahvaljujući tome kontinuiramo radimo na razvoju usluga koje pružamo i da one budu što više prilagožene potrebama klijenata. Tu se podrazumeva i oprezno tretiranje ličnih podataka.

Lične podatke sa velikom pažnjom obrađujemo i spremamo. Ove aktivnosti vršimo u skladu sa zakonima i propisima koji se odnose na zaštitu ličnih podataka.

Spremanje i rad sa ličnim podacima

Mi obrađujemo i spremamo Vaše lične podatke koje nam šaljete posrednim ili neposrednim putem npr. kupovina proizvoda ili usluga, generisanje korisničkog imena, poseta naše stranice, upisivanje na njusleter ili prijava na posao.

 • Koristimo Vaše ime i prezime, kontakte, ime, poziciju, kao što su adresa, telefonski broj i imejl adresu kako bi komunicirali sa Vama vezano za kvalitet usluga i proizvoda koje Vam nudimo.

 • Oblast interesovanja korisnika: lični podaci o tome koji se proizvodi i usluge preferiraju. Ove podatke koristimo kako bi što tačnije mogli povezati Vaše interesovanje sa našim uslugama i podacima o proizvodima, ili uslugama ili trećoj strani, a sve to u skladu sa pripdajaućim zakonima i propisima

 • Načini plaćanja: koristimo Vaše načine plaćanja, kao i broj računa u banci i broj kartice (u okviru sporazuma koji smo sa Vama sklopili).

 • Podaci prijave na posao: koristimo podatke prilikom javljanja na posao, kao što su npr. podaci koji se pojavljuju u Vašem životopisu. Treća strana može da ima uvid u Vaš životopis samo uz Vaše odobrenje. U bilo kojem trenutku imate mogućnost da delimično ili u potpunosti ograničite pristup Vašem životopisu. Budite pažljivi sa podacima koje pišete u životopisu ukoliko je otvoren pristup treće strane Vašem životopisu.

 • Podaci posetilaca: naša veb stranica prati informacije posetilaca, kao što je to slučaj sa drugim stranicama gde je velik broj posetilaca. Razlog za to je mogćnost da optimalizujemo izgled naše stranice. Ove podatke koristimo u svrhe istraživanja i analize kako bi mogli da poboljšamo iskustva kupaca. Ove podatke koristimo i sa ciljem da na stranici postavljamo podatke koji su prilagođeni ličnim interesovanjima posetilaca, npr. specijalne informacije prema krugu interesovanja ili specijalne ponude oglašivača. Zahvaljajući tome optimalizuju se usluge koje Vam pružamo.

 • Lični podaci se obično spremaju 7 godina ili prema zakonu koji propisuje vreme pohranjivanja ličnih podataka. Ukoliko u specijalnim slučajevima smatramo neophodnim da Vaše podatke držimo duže, npr. tokom pravnih procedura ili izvršenja zakonskih obaveza.

Stupite u kontakt sa našom službom za korisnike (data.privacy@schoellerallibert.com) ukoliko:

 • želite da dobijete pristup Vašim ličnim podacima

 • želite da ispravite, brišete ili blokirate Vaše lične podatke;

 • imate primedbe na korišćenje Vaših ličnih podataka;

 • želite da se žalite na način obrade/korišćenja Vaših ličnih podataka.

Podela Vaših ličnih podataka

Vaše lične podatke delimo:

 • Sa kompanijama koje pripadaju grupaciji Schoeller Allibert to su npr. matična kompanija, sestrinska preduzeća ili ispostave, u slučaju da je to neophodno za optimalizaciju usluga.

 • Sa davaocima usluga: Vaše lične podatke povremeno podelimo sa davaocima usluga kako bi svoj posao mogli da obavljaju efikasno i kvalitetno.

 • Sa službenim organima: na zahtev zvaničnih organa u skladu sa zakonom prosleđujemo Vaše lične podatke.

Bezbednost Vaših ličnih podataka

Kako bi sprečili neovlašćeni pristup i gubitak ličnih podataka primenjujemo određene bezbednosne korake.

Kolačići

Za naše usluge koristimo kolačiće. Kolačići su kratki tekstualni fajlovi koji se upisuju na hard disk Vašeg računara kada posetite našu stranicu. Kolačići sadrže podatke kako bi Vas, kao posetioca mogli prepoznati bilo kada ukoliko posećujete našu stranicu. Zahvaljujući tome, stranica se može prilagoditi Vašim ličnim potrebama i/ili je pristup jednostavniji.

U tražilici u bilo kojem momentu možete da blokirate kolačiće, a u korišćenju stranice, zbog toga, nećete imati nikakvih dugotrajnih posledica. Međutim, određeni delovi stranice na taj način vam više neće biti dostupni.

Jedan od razloga korišćenja kolačića je usluga analize stranice (kao npr. Google Analytics i Albacross). Kolačići nam pružaju informacije na osnovu kojih možemo da analiziramo posete našoj stranici, dobijemo informacije o broju posetilaca, popularnim stranicama, temama i/ili podacima kompanija, kao što su, npr.: naziv, IP adresa i država. Zahvaljujući tome, možemo da preciziramo komunikaciju i informacije prema potrebama kupaca.

Nadalje, koristimo i fukncionalne kolačiće, kao što su. npr. sešn i login kolačići, pomoću kojih možemo da pratimo vreme boravka na stranici i pristup, ili koristimo i kolačiće pomoću kojih možete lakše da naručite proizvode (npr. na način da spremamo sadržaj Vaše korpe).

Koristimo i kolačiće za reklame, koji u sebi nose podatke o zanimljivim reklamama, kao i kolačiće za društvene mreže, kao što su npr. LinkedIn, Fejsbuk i Tviter. Ovi kolačići su relevantni samo u slučaju da koristite te usluge i odobrili ste link za podelu ili tvitove. Ove podatke uvažamo 3 godine.

Linkovi na druge stranice

Naša veb stranica moe da sadrži linkove na druge stranice ili organizacije. Schoeller Allibert ne preuzima odgovornost za to na koji način te organizacije koriste Vaše lične podatke. Molimo Vas, pročitajte Izjavu o zaštiti ličnih podataka stranice koju posetite.

Izmene

Schoeller Allibert zadržava pravo na izmenu izjave o zaštiti ličnih podataka. Preporučujemo da redovno proveravate ažuriranje pravilnika i korišćenju ličnih podataka.

Imate pitanja?

Ukoliko imate pitanja u vezi izjave o zaštitit ličnih podataka, kontaktirajte nas na:

Schoeller Allibert Services BV
Taurusavenue 35
2132 LS Hoofddorp
The Netherlands

Hoofddorp, 20 May 2018