Gestamp Umformtechnik koristi Magnum Optimum za podršku svoje interne logistike

Gestamp je jedan od vodećih svetskih dobavljača u autoindustriji koji se specijalizovao za čelične rezervne delove i opremu. Bilo je neophodno poboljšati logistiku čeličnih konstrukcija u pogonu u Bilefeldu jer su do tada prevozili iz Mančestera u kontejnerima čelične konstrukcije.

Više mesta, manji troškovi, veća zaštita.

Dobavaljači u auto industriji profitiraju od prednosti novih kontejnera za prevoz

Gestamp Umformtechnik je izvršio transformaciju interne logistike. Za transport rezervnih delova karoserije i trapa vozila Schoeller Allibert nudi plastične kontejnere. Zahvaljujući ogromnoj izdržljivosti Magnum Optimum-a mnogo je efikasnije rešenje nego čelični kontejner koji se ranije koristio. Upotrebu novog modela potrebno je proširiti.

Gestamp Umformtechnik je izvršio transformaciju interne logistike. Za transport rezervnih delova karoserije i trapa vozila Schoeller Allibert nudi plastične kontejnere. Zahvaljujući ogromnoj izdržljivosti Magnum Optimum-a mnogo je efikasnije rešenje nego čelični kontejner koji se ranije koristio. Upotrebu novog modela potrebno je proširiti.

Do 2015. godine Gestamp Umformtechnik je svoje komponente pakirala u čelične kontejnere veličine 1240 x 835 mm. Međutim skladištenje robe u krutim čeličnim kavezima zahteva mnogo prostora, istovremeno prazan prevoz u Engleskoj generiše velike troškove. U smislu zaštite proizvoda bilo je neophodno izvršiti dodatna poboljšanja pošto su čelične konstrukcije bile izložene vremenskim uslovima zbog skladištenja napolju

Smanjuje se broj neiskorišćenih ambalaža

Umesto čeličnih kontejnera Schoeller Allibert je ponudio mnogo bolje rešenje u obliku kontejnera Magnum Optimum 1200 x 1000 x 975 mm. To je jedinstveni kontejner na tržištu koji je stabilan kao i čelični kontejner ali je njegova težina mnogo manja i zbog toga je jednostavniji za rukovanje

Više proizvoda stane na kamion

Nova metoda pakovanja ima jednu značajnu prednost, a to je veći kapacitet zahvaljujući robusnom plastičnom kontejneru. A kavezima se može prevoziti 78 čeličnih konstrukcija, dok Magnum Optimum pruža dovoljno mesta i za 98 komada. Gestamp Umformtechnik jednim kamionom prevezao je 60 čeličnih kontejnera i 4680 čeličnih konstrukcija, a sada 52 plastična kontejnera i 5096 rezervnih delova. Pored toga izbegli su zagađenja i koroziju. Magnum Optimum kontejneri garantuju zaštitu od prašine, zahvaljujući bočnim zidovima i krovu koji se može zatvoriti. Skladištenje na otvorenom takođe je jednostavno jer otvori na donjem delu Schoeller Allibert kontejnera pružaju zaštitu od vlažnosti.

Rad sa spojivim kontejnerima je izuzetno jednostavan. Veliki sklopivi kontejneri se vrlo brzo mogu rastaviti bez upotrebe nekog posebnog sistema. Ravna površina olakšava ćišćenje i smanjuje rizik od oštećenja. Magnum Optimum ima veću elastičnost nego bilo koji drugi kontejner sa čeličnom konstrukcijom. Ovo rešenje Gestamp Umformtechnik planira da koristi za pakovanje drugih proizvoda što se može bilo kada rešiti promenom visine, samo je potrebno da se postavi Optiframe okvir.

Amortizacija je manja od godinu dana

Mišljenje gospodina Franka Brindepkea, direktora Tehnološke izrade i planiranje logistike Gestamp-a: „Schoeller Allibert rešenjem za pakovanje, procesi logistike su postali mnogo efikasniji i uštedeli smo veliku količinu novca. Troškovi investicije su se vratili za manje od godinu dana.” U naredne dve godine dobavljači pogona u Bilefeldu planiraju da investiraju u nova rešenja pakovanja. Moguće je da će se projekat proširiti i na druge jedinice Gestamp Grupe.

Gestamp Umformtechnik d.o.o. sastavni je deo španske Gestamp Grupe sa sedištem u Madridu. Dobavljač iz autoindustrije ima oko 33.000 zaposlenih širom sveta na 90 lokacija. Preduzeće proizvodi vrhunske karoserije i trapove za međunarodnu autoinćdustriju u Bielefeldu i Ludwigsfeldeu. Gestamp Umformtechnik rezervni delovi mogu da se pronađu u skoro svakom evropskom vozilu od kliznih vrata B-kolone do zadnje osovine.  Među najpoznatijim klijentima od evropskih proizvođača nalaze se BMV, Daimler, Ford, Volvo, VW, odnosno proizvođač poljoprivrednih mašina John Deere. (www.gestampumformtechnik.de) Kompanija Schoeller Allibert je na svetskom nivou vodeći proizvođač spojivih ambalaža od plastike za potrebe prevoza i skladištenja. Više od 60 godina pomaže svojim kupcima u optimalizaciji lanca snabdevanja odnosno smanjuje troškove logistike. Na sledećim podru?jima nudi rešenja pakovanja: poljoprivreda, autoindustrija, maloprodaja, proizvodnja hrane i pića, puling usluge.

Čarobnjak proizvoda Zatvori

zatvori
zatvori