Corona Extra crate won the German Packaging award

Z radością informujemy, że skrzynka Corona Extra, powstała we współpracy z AB InBev i Schoeller Allibert, zdobyła niemiecką nagrodę Packaging w kategorii Nowy materiał.

Wspólnie z firmą z AB InBev udało nam się opracować projekt ekologicznej skrzynki, która spełnia surowe wymogi dotyczące jakości.

Na czym polega jej innowacyjność?

Jest w całości wykonana z materiału nadającego się do recyklingu

Pojemnik ten w 100% nadaje się do recyklingu, umożliwiając marce piwa przejście z liniowego strumienia odpadów z tworzyw sztucznych na kołowy.

Skrzynki mają marmurkową powierzchnię zewnętrzną co powoduje:

• po pierwsze, efekt "prądu morskiego", który współgra z morską narracją marki.

• po drugie, sprawia, że skrzynki wyróżniają się tam, gdzie ma to zasadnicze znaczenie - na półkach sklepowych, miejscu, gdzie konsumenci dokonują wyboru

• po trzecie, współgra z "perfekcyjnie niedoskonałą" osobowością marki, zgodną z dziką nieprzewidywalnością natury, w szczególności oceanów.

Bliźniacze cele

"Niezmiennie powtarzamy, iż nie ma potrzeby wybierać między zrównoważonym rozwojem a wydajnością opakowań. Najlepszym przykładem jest skrzynka na piwo Corona z 20 kieszeniami” – komentuje Jan De Witte CSO firmy Schoeller Allibert „Piwo Corona narodziło się na plaży i jest wykonane w 100% z naturalnych składników. To zainspirowało nasz zespół do realizacji dwóch celów, jakimi są ochrona środowiska i zapewnienie, że klienci mogą cieszyć się produktem w sposób zrównoważony”.

Zainteresowany całą historią? Przeczytaj tu lub obejrzyj tu.