From lightweight to heavy duty, available in 3 standard footprints, our foldable large containers have been especially developed for long distances and a large number of return trips, maximising cost saving and lowering carbon footprint.

Skrzyniopalety składane (FLC) – kontenery składane na miarę logistyki XXI wieku

Duże pojemniki składane (FLC), takie jak nasz flagowiec — Magnum Optimum®, zapewniają wytrzymałość potrzebną w we współczesnej logistyce, gwarantując użytkownikom końcowym łatwy dostęp do wnętrza kontenera. Do ich budowy wykorzystano wysokogatunkowe tworzywo sztuczne, dzięki czemu skrzyniopalety składane są bardzo wytrzymałe i wzorowo spełniają powierzone im zadania niezależnie od warunków, w których przyjdzie im pracować. Materiały, z których zrobiono kontenery składane, nadają się do recyklingu, co sprawia, że po zakończeniu cyklu życia produktu nie generują one odpadów. Skrzyniopalety ze składanymi ścianami bocznymi mają prostą konstrukcję, są łatwe w czyszczeniu, nie dotyczy ich problem wilgoci i zagnieżdżania się insektów, a co za tym idzie także konieczność fumigacji. Wszystko to sprawia, że produkty przedstawione w tej kategorii stanowią atrakcyjną alternatywę dla zwykłych skrzyniopalet i opakowań kartonowych ustawionych na drewnianych paletach jednorazowego użytku. Nie ma się co dziwić, że coraz więcej firm z różnych sektorów wybiera właśnie pojemniki zwrotne z tworzyw sztucznych zamiast przestarzałych technologii logistycznych (drewno, metal, karton).

Schoeller Allibert oferuje szeroką gamę pojemników FLC

Skrzyniopalety składane wielorazowego użytku nie mają przed nami żadnych tajemnic. W naszym katalogu znajdziesz pojemniki FLC szyte na miarę potrzeb przedsiębiorstw działających w branży przetwórczej, agro, chemicznej, kosmetycznej, spożywczej i nie tylko. Aby spełnić wyśrubowane wymogi stawiane opakowaniom plastikowym przez klientów z całego świata, stale poszerzamy serie naszych pojemników typu Magnum. Produkty dostępne są w różnych wielkościach, pojemnościach i wersjach wykończenia podstawy (nóżki/płozy). Opcjonalnie można wyposażyć skrzyniopaletę w pokrywę, która zabezpiecza ładunek przed zniszczeniem.

Ergonomiczne kontenery składane poprawiają efektywność

Nasze skrzyniopalety idealnie się nadają do przechowywania i przewożenia towarów sypkich. W stosunku do swojej wagi są bardzo wytrzymałe i stabilne. Pracownicy magazynów i centrów logistycznych podkreślają ich ergonomię i przemyślaną konstrukcję, która ułatwia im codzienną pracę. To w bezpośredni sposób przekłada się na bezpieczeństwo, efektywność i organizację pracy. Na jakość wykonywanych zadań wpływa także możliwość wyposażenia pojemników w technologię SmartLink®, która pozwala na automatyczne śledzenie i zarządzanie flotą ładunków w wygodnej aplikacji. Niezależnie od tego, w jakiej części świata podróżują aktualnie twoje ładunki, SmartLink® daje ci pełną kontrolę nad ich spedycją, składowaniem i szeroko pojętym bezpieczeństwem.

Skrzyniopalety składane wykonane są z tworzywa sztucznego i posiadają gładkie powierzchnie zapobiegające brudzeniu się, dlatego łatwo się je czyści. M.in. dlatego z powodzeniem można przechowywać je na zewnątrz, co pozwala optymalizować przestrzeń na magazynie. Dzięki prostej budowie i nieskomplikowanych naprawach, koszty eksploatacji są minimalne.

Skrzyniopalety składane zaprojektowane z myślą o ekologii

Pojemniki FLC mają składane ściany boczne, co oznacza, że przewożenie pustych skrzyniopalet zajmuje znacznie mniej miejsca. Dzięki temu rozwiązaniu na drogach pojawia się mniej ciężarówek, co wpływa na redukcję emisji zanieczyszczeń i hałasu. Dodajmy, że niektóre duże pojemniki składane są również dostępne w opcji wynajmu, co znacznie poszerza grono firm zainteresowanych ich wykorzystaniem.