A Schoeller Allibert és Hatteland partnerség

Európa vezető visszaforgó műanyag csomagolás (RTP) gyártója személyre szabott tároló megoldásokat kínál a Hatteland teljesen robotizált AutoStore rendszere számára.

A Schoeller Allibert, mely 1959 óta vezető szerepet tölt be a visszaforgó műanyag csomagolás gyártása terén, büszkén jelentette be új partnerségi megállapodását a Hattelanddal, az AutoStore, azaz az automatizált raktárrendszer kifejlesztőjével.

“A csapatunk nagyon büszke, hogy együtt dolgozhat a Hattelanddal a logisztikai folyamatok hatékonyabb és fenntarthatóbb jövője érdekében” – mondta Ludo Gielen, a Schoeller Allibert innovációkért felelős vezérigazgatója. “A mi modelljeink tökéletesen passzolnak az AutoStore innovatív rendszeréhez, valamint kíválóan bírják a nagy megterhelést. Valamint cégeink is tökéletesen illenek egymáshoz: két újító, akik közösen dolgoznak a legjobb megoldásokon közös ügyfeleink számára.”

A Schoeller Allibert a Hatteland teljesen robotizált AutoStore rendszeréhez Europában és az USA-ban 100%-ban újrafeldolgozott műanyag ládákat kínál, melyek nagy sűrűségű polietilénből vagy antisztatikus polipropilénből készülnek. A személyre szabott tartályládákat és rekeszeket úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen passzoljanak az AutoStore aluminium kereteihez.

A hagyományos raktározással ellentétben, amikor “oldalról” veszik el az árut, az AutoStore egyedi robotizált technikával “felülről” gyűjti be a megrendeléseket, folyamatosan átrendezve a készletet, mely nagyobb terhelést ró a tartályládákra. A Schoeller Allibert ezért kifejlesztett egy robusztusabb szerkezetet, mely könnyedén alkalmazkodik az új munkakörülményekhez.

Totális kontroll & példátlan megbízhatóság

Az AutoStore spórol a térrel, idővel, erőforrásokkal csökkentve a munkaerőigényt, szükségtelenné téve a polcokat, gyalogutakat, légkondícionálást, és világítást. A síneken mozgó, karokkal ellátott robotok minden munkát elvégeznek akár egész nap és sötétben is.

Az AutoStore-robotok négyszer gyorsabban tudják teljesíteni a megrendeléseket, mint a manuális rendszerek, és a hagyományos raktározáshoz képest elegendő a terület 25-50%-a. A raktárak kihasználtságának optimalizálása, a rezsi- és munkaerő-költségek csökkentése, az energiafogyasztás mérséklése – egy robot annyi áramot használ, mint egy porszívó – jelentősen  csökkenti az ökológiai lábnyomot.

A környezetterhelés a személyzet révén is jelentősen csökken: gyorsabban betanulnak és 50%-kal hatékonyabban dolgoznak a hagyományos módszerekhez képest. És mivel az AutoStore tökéletesen illik a legtöbb raktárban megtalálható általános A/B/C elrendezéshez, az optimalizálás könnyedén megvalósulhat.

A Schoeller Allibert a Hattelanddal karöltve szívesen dolgozik együtt a Lalesse Europe BV-vel, mely az egyik legnagyobb az AutoStore-t telepítő cégek között a Benelux-régióban. Az Accell Nederland AutoStore kapacitását megnövelték az aspeldoorni cég, jelenleg 25 000 tartályládával és 40 robottal dolgozik, melyek 1 400 megrendelést teljesítenek óránként.

Hasonló AutoStore raktárak egyre szaporodnak Európában és a világon, és a Schoeller Allibert, mint Európa vezető RTP-gyártója, büszke arra, hogy kulcsszereplője lehet ennek az izgalmas, gyorsan fejlődő, fenntartható folyamatnak.

A Schoeller Allibert bemutatása

A Schoeller Allibert több, mint 50 éve tervez, fejleszt és gyárt visszaforgó műanyag csomagolási termékeket, dobozokat, konténereket (RTP). Gazdag örökségünk a piac kulcsszereplőitől ered: többek között a Schoeller, Wavin, Perstorp, Arca, Linpac, Allibert, Paxton, Stucki cégek tapasztalatából. Jelenleg piacvezetők vagyunk Európában, és tevékenységünk szinte az egész világra kiterjed.

Piacok: hét ágazatra összpontosítunk leginkább, ezek a mezőgazdaság, autóipar, élelmiszeripar, italgyártás, kiskereskedelem, ipari gyártás és pooling szolgáltatások. Termékek: Products: széleskörű termékválasztékot kínálunk a visszaforgó műanyag csomagolások terén tíz kulcsszegmensben: összecsukható nagy konténerek, összecsukható kis ládák, összecsukható dobozok, merev falú raklapkonténerek, italos rekeszek, sörösládák és tárolók, halmozható, halmozható-egymásba illeszthető dobozok, UN-vödrök, összecsukható IBC konténerek, műanyag raklapok és görgős alvázak.

Szolgáltatások: a hagyományos modellek mellett innovatív mérnöki szolgáltatásokat is kínálunk. Termékeink előnyei: magas minőség, tartósság és fenntarthatóság, mely lehetővé teszi ügyfeleinknek, hogy növeljék az ellátási lánc hatékonyságát és jövedelmezőségét, alacsonyabb szállítási költségeket érjenek el, csökkenjen a hulladékkibocsátás és környezettudatosabb márkák jöhessenek létre.

A Hatteland bemutatása

A Hatteland küldetése, hogy egyre hatékonyabbá, megbízhatóbbá, és biztonságosabbá tegyék az üzleti folyamatokat. A cég elektronikai alkatrész beszállítóként kezdte tevékenységét, és növekedése folyamán felismerte, hogy növekvő kereslet mutatkozik az új, innovatív rendszerek iránt. Ezért három kulcsirányra kezdett koncentrálni: AutoStore – rácsos raktárszerkezeti rendszer a problémamentes anyagmozgatás és térkihasználás érdeklében, RamBase – egységes platform, mely megbízhatóságot és követhetőséget biztosít a tervezéstől a pénzügyi jelentések elkészítéséig, valamint IT-megoldások – a biztonságos tárolás és optimális adatvédelem érdekében.

Termékvarázsló Bezár

bezár