INOVÁCIA: Prepravka na fľaše Hoegaarden 24x0,25 L

Na veľtrhu Brau Beviale v Berlíne koncom novembra predstavil Schoeller Allibert veľmi inovatívne riešenie nápojových obalov: prepravku na fľaše Hoegaarden. Je unikátna tým, že je schopná pojať ako fľaše, tak aj kartónová balenia fliaš po 2, 3, 4, 6, 8 a 12 fľašiach. Takú flexibilitu zaručuje pohyblivý systém základu na oceľových pružinách.

Berlín, 26. novembra 2014 - Na veľtrhu BrauBeviale 2014, ktorý sa konal od 11. do 13. novembra v nemeckom Norimbergu, spoločnosť Schoeller Allibert okrem iného predviedla tri produktové inovácie vyvinuté spoločnosťou pre nápojový priemysel. "Tieto nápojové prepravky spĺňajú v plnom rozsahu a v rovnakej miere tie najnáročnejšie požiadavky priemyslu, a to ako obchodných spoločností, ako aj koncových zákazníkov," hovorí Frank Reininghaus, obchodný riaditeľ oddelenia nápojov spoločnosti Schoeller Allibert. Ako jeden z popredných svetových výrobcov vratných plastových obalov s pobočkami na všetkých piatich kontinentoch, predstavila spoločnosť Schoeller Allibert táto a ďalšie komplexné riešenie širokej odbornej verejnosti na svojom stánku o rozlohe 150 m2. Tento rok BrauBeviale privítal približne 37 tisíc návštevníkov z odboru, čo je o 4000 viac v porovnaní s predchádzajúcim rokom. "V tomto roku bol BrauBeviale najvýznamnejším veľtrhom investičného tovaru pre nápojový priemysel," uviedla vo svojej záverečnej správe veľtržné spoločnosť. Hlavným mottom BrauBeviale bolo: "Kreatívna pivná kultúra". "S našimi produktovými inováciami sme boli na BrauBeviale 2014 veľmi dobre pripravení. S našimi novými nápojovými prepravkami sa nám vlastne podarilo zachytiť základnú požiadavku zákazníka na väčšiu premenlivosť, "zhŕňa Frank Reininghaus.

Vzhľadom k viac ako 50-ročné skúsenosti v oblasti výroby plastových výrobkov a vývoji inteligentných vratných obalových riešení je hlavným cieľom spoločnosti zabezpečiť, aby jej produkty spĺňali najvyššie štandardy celého dodávateľského reťazca. Tri druhy nápojových prepraviek predvedenej na veľtrhu poskytli Schoeller Allibert ďalšiu príležitosť dokázať, akým talentom oplýva, čo sa týka vývoja inovácií. Tu je krátky popis produktu:

Inovácia číslo 1 – prepravka na fľaše Hoegaarden 24 x 0,25 l

Prepravka na fľaše Hoegaarden 24 x 0,25 l stála uprostred stánku Schoeller Allibert. To, čo odlišuje túto prepravku od iných produktov, je jej variabilita. Táto prepravka ponúka možnosť uskladnenia rôznych druhov kartónových kontajnerov: môže totiž pojať 2, 3, 4, 6, 8 a 12-fľašové balenie. Je ideálna pre početných spotrebiteľov, ktorí používajú rovnaké prepravky pre uskladnenie rôznych druhov piva. Takéto flexibility sa podarilo dosiahnuť vďaka dvojitej vložke s dreveným rámom umiestnené v spodnej časti prepravky. Tá je namontovaná na dve antikorózne oceľové pružiny a je pritláčaná dole pri nakladaní. Po odstránení kartónových balení sa dvojité dno vráti na normálnu úroveň. Prepravka potom môže byť naložená jednotlivými fľaškami po 0,25 l, ktoré neprichádzajú do vzájomného kontaktu. Takto sú jednotlivé prázdne fľaše v prepravke stabilne umiestnené a pevne uložené a môžu byť prepravované späť do pivovarov nepoškodené. Okrem toho sú už v správnej polohe pre automatickú manipuláciu v pivovare. Po stranách je fľaškové prepravka Hoegaarden potiahnutá in-mold fóliou, ktorá jej prepožičiava elegantný, fotorealistický tvar. K výrobe sú používané len plne recyklovateľné materiály.

Inovácia číslo 2 - Rozdeliteľná prepravka Vöslauer (8 x 1 l)

Rozdeliteľná prepravka Vöslauer (8 x 1 l) je prvou rozdeliteľnou prepravkou na rakúskom trhu. Vyznačuje sa atraktívnym dizajnom a tým, že sa dá ľahko rozdeliť. Po tom, čo je ľahko rozdelená do dvoch častí, táto nápojová prepravka ponúka zlepšené prepravné a skladovacie podmienky pre koncového užívateľa. Táto inovácia vyvinutá Schoeller Allibert je vhodná pre domácnosti všetkých veľkostí, od rodín po jednočlenné domácnosti. V tomto ohľade by sme mali obzvlášť zdôrazniť rastúci počet moderných mestských spotrebiteľov a cieľovou skupinu seniorov. Zvlášť dôležitým aspektom pre nápojový priemysel je skutočnosť, že elegantný dizajn tohto sekundárneho obalu je štruktúrovaný tak, že optimálnym spôsobom ukazuje primárny obal. Z tohto dôvodu je táto fľašková prepravka atraktívna pre priemysel minerálnych vôd, ktorý predáva značkové výrobky.

Inovácia číslo 3 - prepravka Adelholzener (12 x 0,75 l)

Prepravka Adelholzener (12 x 0,75 l) vyčnieva z davu vďaka nápadnému, krásnemu dvousložkovému dizajnu s modrým základom a strieborným prvkom v tvare hory. Okrem presvedčivé propagácie značky na trhu táto prepravka ponúka taktiež výhody aktuálne pre logistické úlohy: umožňuje stohovať štyri debny na seba, čo znamená, že na každej úložné miesto je možné umiestniť 1 paletu navyše v porovnaní so starými prepravkami, a zároveň má lepšie využitý ložný priestor nákladných automobilov.

Záverečným slovom Schoeller Allibert vo vydaní BrauBeviale 2014 bolo: "Bolo pre nás dôležité predstaviť naše produktové novinky pre nápojový priemysel širšiemu publiku odborných návštevníkov. BrauBeviale bol ideálnou platformou pre dosiahnutie tohto cieľa. Skvelá spätná väzba, ktorú získali naše inovácie i naše štandardné riešenia, potvrdzuje našu obchodnú filozofiu: vyvíjame inovatívne plastové obalové systémy ".

Prehlaď produktov Zavrieť

Zavrieť