Schoeller Allibert, the leader in returnable transit packaging (RTP) since 1959, is proud to announce a new partnership with Hatteland, inventor of the AutoStore cubical automated warehouse system.

Evropski lider u povratnoj transportnoj ambalaži (RTP) snabdeva Hattelandov potpuno robotizovani AutoStore sistem sa prilagođenim kutijama za slaganje.

Schoeller Allibert, lider u povratnoj tranzitnoj ambalaži (RTP) od 1959. godine, sa ponosom najavljuje novo partnerstno sa Hatteland-om, izumiteljem AutoStore-a, automatizovanog skladištnog sistema.

“Naš tim je veoma ponosan što sarađujemo sa Hatteland-om na efikasnijoj i održivoj budućnost u logistici,” rekao je Ludo Gielen, glavni direktor za inovacije u kompanijieSchoeller Allibert. “Ono što smo osmislili savršeno se uklapa u inovativni sistem AutoStore-a i bez problema se nosi sa velikim opterećenjem. Dve kompanije su u potpunom skladu: dva inovatora koji zajedno rade na pronalaženju najboljih mogućih rešenja za potrebe naših zajedničkih klijenata.

Schoeller Allibert isporučuje 100% reciklabilne plastične kutije napravljene od polietilena visoke gustine ili antistatičkog polipropilena za Hatteland-ov potpuno robotizovani AutoStore sistem u Evropi i SAD-u. Prilagođene kutije za slaganje su dizajnirane da se neprimetno integrišu u aluminijumski okvir AutoStore-a.

Za razliku od tradicionalnog sistema komisioniranja narudžbi u skladištu”sa strane”, AutoStore-ova jedinstvena robotizovana tehnika „sa vrha“, u kombinaciji sa stalnom reorganizacijom zaliha (da bi pristupio kutijama na dnu, robot mora prvo da ukloni one iznad njega), znači da je gornji deo kutije podvrgnut daleko većem nivou manipulacije i opterećenja. Schoeller Allibert je stoga razvio robusniju strukturu kutije koja će lako izdržati ovo novo radno okruženje.

Potpuna kontrola & jedinstvena pouzdanost

AutoStore štedi na prostoru, vremenu i resursima smanjujući potrebe za radnom snagom i eliminišući potrebu za prolazima, policama, stazama, klima uređajem, pa čak i osvetljenjem: roboti, koji trče na šinama i opremljeni hvataljkama, obavljaju sav posao, unoseći i vadeći kante danonoćno i u mraku.

AutoStorovi roboti mogu pripremiti porudžbine četiri puta brže od komisionera, a sistemu je potrebno samo 25-50% površine konvencionalnih skladišta. Njegov ugljenični otisak je, takođe, znatno zeleniji: ne samo da optimizuje iskorišćenost skladišnog prostora, štedi na troškovima izgradnje i rada. Takođe troši znatno manje energije (jedan robot troši manje električne energije od usisivača).

Obuka osoblja je znatno brža i rade 50% efikasnije u poređenju sa tradicionalnim metodama. AutoStore se potpuno uklapa sa uobičajenim A/B/C rasporedom u većini skladišta, pa se optimizacija kapaciteta lako ostvaruje.

Schoeller Allibert i Hatteland su zadovoljstvom rade zajedno sa Lalesse Europe BV-om, jednim od integratora koji instaliraju AutoStore širom Beneluks regije. Oni su nedavno proširili Accell Nederland AutoStore pogon u Apledoorn-u, koji koristi 25 000 plastičnih kontejnera i 40 AutoStore robota, da bi pripremili 1 400 porudžbina za jedan sat.

Slična skladišta sa AutoStore sistemima postoje širom Evrope i sveta. Schoeller Allibert, evropski lider na tržištu RTP rešenja sa operacijama širom sveta, ponosan je što je ključni igrač u ovom uzbudljivom, brzo rastućem novom obliku održivog skladištenja.

Prezentacija Schoeller Allibert-a

Schoeller Allibert osmišlja, razvija, dizajnira i proizvodi povratno tranzitno pakovanje (RTP) više od 50 godina. Imamo bogato nasleđe, koji je formirano od strane ključnih igrača:  Schoeller, Wavin, Perstorp, Arca, Linpac, Allibert, Paxton, Stucki između ostalog. Danas smo lider na evropskom tržištu sa poslovanjem širom sveta.

Tržišta: Fokusiramo se na sedam ključnih segmenata, a to su poljoprivreda, automobilska industrija, prehrambena industrija, industrija pića, maloprodaja, industrijska proizvodnja i puling (pooling). Proizvodi: nudimo sveobuhvatan niz standardnih i prilagođenih RTP rešenja sa deset ključnih grupa proizvoda, koji su: sklopivi veliki kontejneri, male sklopive kutije, boks palete , gajbe i tacne za pića, kutije koje se slažu jedna u drugu i jedna na drugu, UN kante, sklopivi IBC kontejneri, palete i kolica.

Usluge : uz standardne modele nudimo inovativne usluge dizajna i inženjeringa po meri. Prednosti naših proizvoda: visok kvalitet, trajnost i održivost omogućavaju klijentima da povećaju efikasnost lanca snabdevanja i profitabilnost, smanje troškove prevoza i otpad, te unaprede zeleno brendiranje.

Prezentacija Hatteland-a

Hattelandova misija je da učini poslovanje efikasnijim, pouzdanijim i bezbednijim. Kompanija je započela svoj život kao dobavljač elektronskih komponenata i kako je rastala prepoznala je potrebu za novim inovativnim poslovnim sistemima. Iz ovoga su izrasla tri osnovna poslovna područja. AutoStore: Originalni skalabilni sistem skladišta zasnovan na mreži za rukovanje materijalom bez problema i optimalnu efikasnost prostora. RamBase: kompletna poslovna platforma koja pruža pouzdanost i sledljivost od planiranja do konačnog izveštaja. Solutions: IT rešenja i  EMP bezbedno skladištenje za optimalnu bezbednost podataka.