SCHOELLER ALLIBERT POTVRDUJE VELIKU PRILIKU ZA PROIZVODACE POVRATNOG PAKOVANJA U STIHIJI LOGISTICKE INDUSTRIJE 2021.

Schoeller Allibert UK je nagovestio da se u britanskom skladišnom i logističkom sektoru sprema prava stihija, bez obzira na Brexit.

Kako značaj e-trgovine zbog pandemije nastavlja rasti tokom 2021. godine, opšti nedostatak skladišne opreme i nedostatak domaćih proizvodnih kapaciteta u industriji povratne tranzitne ambalaže (RTP) će sektor skladištenja i logistike staviti pred neviđene izazove u sledećih nekoliko meseci.

Jasno je da će zbog dugoročnog uticaja pandemije verovatno internet kupovina postati nova norma za potrošače. Rast maloprodaje putem interneta već stvara značajan pritisak na branšu da efikasno zadovolji potražnju.

Povrh svega, dok je samo skladišno poslovanje bilo u poletu pre nego što je kriza javnog zdravlja pogodila Veliku Britaniju, opšti nedostatak skladišne opreme na ključnim logističkim žarištima Midlandsa i Juga dovela je do činjenice da potražnja premašuje ponudu, što je rezultiralo izazovima vezanih za širenje kapaciteta i pritiscima troškova. Afirmisani vodeći mrežni trgovci, lanci supermarketa i nezavisni logistički operatori, zajedno s NHS-om (Nacionalna Zdravstvena Služba), nastoje da brzo povećaju svoje distributivne mogućnosti kako bi odgovorili na izazove Ujedinjenog Kraljevstva.

Iz naše pozicije u opskrbnom lancu vidimo da je ponuda povratnih sistema pakovanja koji se koriste za potporu sektora kritično nedovoljna iz perspektive proizvodnje u Velikoj Britaniji. Čak i uz značajna ulaganja 2021. godine, malo je verovatno da će se situacija popraviti pre 2022. godine, stvarajući dodatni pritisak sistemskim integratorima i operaterima lanca snabdevanja da zadovolje potražnju. Sve ovo u suštini stvara pravi metež za industriju!

2020. godine Schoeller Allibert je najavio investiciju vrednu više miliona funti u svoje poslovanje u Winsfordu u Velikoj Britaniji kako bi proširio kapacitete i stvorio novu fleksibilnu automatizaciju koja će pomoći u suočavanju sa izazovima industrije. Pored toga, kompanija je najavila lansiranje nekoliko novih proizvoda dizajniranih za sistemske integratore koji podržavaju njihovu ekspanziju u sektoru e-trgovine.

Jasno je da je Brexit dovoljno izazovan, ali sektor skladištenja i logistike je pogođen sa svih strana. U kompaniji Schoeller Allibertu radimo sa nizom klijenata i sistemskih integratora u Velikoj Britaniji kako bismo im isporučili najnoviju RTP tehnologiju koja omogućava njima potrebno smanjenje troškova, efikasnost i održivost. Takođe, proširujemo kapacitete da bismo zadovoljili potrebe britanskog tržišta domaćim proizvodima, izbegavajući probleme s Brexitom sa kojima se suočavaju mnogi.

 

Čarobnjak proizvoda Zatvori

zatvori
zatvori