SCHOELLER ALLIBERT CELEBRATING THE GRAND OPENING OF THE NEW PRODUCTION PLANT IN ZABRZE, POLAND

SCHOELLER ALLIBERT SLAVI SVEČANO OTVARANJE NOVOG PROIZVODNOG POGONA U ZABRZE, POLJSKA

12-og maja 2016. Schoeller Allibert je otvorio novi proizvodni pogon u Zabrze, Poljska

Smešten u Posebnoj ekonomskoj zoni grada Katovice, ovaj savremeni objekat prostire se na površini od 28.000 m2. Opremljen sa širokim spektrom mašina za brizganje, 6.350 m2 proizvodnog pogona omogućava Schoeller Allibert-u da proizvede kompletan portfolio proizvoda za kupce u CIE regionu, uključujući i novi EuroClick®, svestran sanduk posebno razvijen za automobilsko tržište.

Grupa Schoeller Allibert je realizovala ovaj projekat u Poljskoj za 8 meseci. Otvaranju su prisustvovali svi uključeni u izgradnju objekta i pozvani gosti, uključujući Malgorzata-u Manka-Szulik, gradonačelnicu grada Zabrze, upravni odbor Specijalne ekonomske zone Katovice, predstavnici izvođača radova Pro-Invest SA, predstavnici akcionara, upravnog odbora i zaposlenici Schoeller Allibert grupe.

"Treba da budemo veoma ponosni što kompanija sa više od 50 godina tradicije u projektovanju i proizvodnji svetsko priznatog visokog kvaliteta plastične ambalaže, počinje sa radom u našem gradu. Predstavnici gotovo svih sektora privrede koriste proizvode koje nudi kompanija. Važno je napomenuti da se održivi rast Schoeller Allibert-a zasniva na primeni inovativnih i ekološki prihvatljivih rešenja ", objasnila je Malgorzata Manka-Szulik, gradonačelnik grada Zabrze.

U svom govoru održanom tokom ceremonije, Ian Robinson, izvršni direktor Schoeller Allibert grupe, je rekao: "Otvaranje ovog veličanstvenog novog objekta ovde u Poljskoj značajan je korak u našem planu za stvaranje svjetske klase u proizvodnji za Schoeller Allibert Grupu. Sa ovim novim objektom moći ćemo da opslužujemo ne samo našu rastuću klijentelu u Poljskoj i CIE regionu, nego i drugim delovima zapadne Evrope. "