Na?e temeljne vrednosti

O nama

Ključne vrednosti

Proizvodnja plastične ambalaže koja je previše dobra da bi se bacila

Neprekidno uvođenje inovacija

Neprestane inovacije su srce našeg poslovanja. Smatramo da je naš zadatak da svojim klijentima omogućimo da budu spremni za buduće izazove. Na konkurentnim tržištima današnjice, prednosti koje proističu iz pametnog dizajna brzo će se transformisati u poboljšane performanse i značajnu dobit.

Pametan dizajn čini razliku

Sklopivi kontejneri koji su jači a lakši rezultiraće manjom potrošnjom goriva tokom transporta. Kontejneri koji imaju 10 % veću transportnu zapreminu  i 30 % manju povratnu zapreminu kada su sklopljeni mogu napraviti razliku na visoko konkurentnim tržištima kao što su automobilska industrija ili poljoprivreda.

Značajne inovacije u oblasti povratne ambalaže

Kompanija Schoeller Allibert razvila je puno značajnih inovacija u sistemima plastične ambalaže. Izumeli smo proizvode kao što su veliki sklopivi kontejneri, kao Magnum Optimum® i gajbe za flaše sa IML etiketama. Pored toga, izumeli smo i optimizovali tehnologije proizvodnje kao što su injekciono brizganje i varenje plastike, čijom primenom se svaki put dobijaju lakše, čvršće i čistije  gajbe i kontejneri. Preduzimamo sve korake koji su neophodni za kreiranje održivog ciklusa ambalaže.

Poslednje inovacije

Kao lider na tržištu, kompanija Schoeller Allibert uvek predvodi u  predstavljanju rešenja za povratnu ambalažu. Za ovo je neophodno da unutar čitave kompanije postoji visok stepen inovativnosti. Naravno, najuočljiviji znak inovativnosti su naši novi proizvodi:

Combo Excelsior®  i Combo Excelsior Hybrid®

Tri nova kontejnera srednje veličine za rasuti teret u tečnom stanju, sa puno novo patentiranih karakteristika.

Mogu se napuniti tečnostima preko vreće za oblaganje (u IBC-u), transportovati do krajnjeg odredišta a onda sklopiti kako bi troškovi vraćanja bili niži. IBC-ovi se mogu koristiti za hranu u tečnom obliku, za farmaceutske proizvode i hemikalije.

Ispred sebe smo postavili izazov da unapredimo koncept kontejnera srednje veličine za rasuti teret (IBC), i to u dve glavne oblasti:

 •  IBC kojim bi se rukovalo najlakše na svetu
 •  Maksimalni doprinos održivosti

Osvajanjem nekoliko nagrada za inoviranje ovih proizvoda dobili smo i nezavisno priznanje da smo uspeli.

Paleta BaYoPal® 1200 x 1000 mm

Najpametnija paleta na tržištu! Sa ovim konceptom palete, kreirali smo savršeni proizvod koji odgovara kompanijama koje upravljaju vašim paletama i onima koje svoje odluke zasnivaju na ukupnim troškovima vlasništva. Ova paleta je veoma izdržljiva, tako da su oštećenja svedena na najmanju meru. Međutim, kada do oštećenja dođe zbog nepravilne upotrebe, savršena je za laku popravku.

Magnum Optimum® 1208

Naš MO 1208 je sklopivi veliki kontejner sa dimenzijama otiska 1200 x 800 mm. To je najnovija verzija našeg kontejnera MO 1210, koji je već puno godina uspešan na tržištu. Kompanija Schoeller Allibert ne bi bila to što jeste da tokom procesa kreiranja ovog Magnum Optimum® kontejnera manjeg obima nije uvela neke od fantastičnih inovacija. Ove inovacije M1208 čine izdržljivim i izrazito lakim za upotrebu.

Održivost 

Rešenja za pakovanje koja su vama namenjena: Održiva - Pouzdana - Inovativna

U svetu koji zavisi od logistike i transporta i u kome se sve prevozi u materijalima za pakovanje, moramo smanjiti uticaj koji otpadna ambalaža ima na životnu sredinu. U kompaniji Schoeller Allibert verujemo da odgovor leži u sistemima RTP-a (povratna plastična ambalaža).

Mi predvodimo ovaj revolucionarni razvoj.

Mi, Schoeller Allibert, podržavamo kampanju Ujedinjenih nacija o životnoj sredini (www.unep.org).

Ovo u praksi znači da:

 • Zahvaljujući akreditaciji koju je izdala EFSA, takođe smo u mogućnosti da napravimo reciklirane proizvode za kontakt sa hranom. Pogledajte našu politiku (ažurirano sa Françoise,  02/07/19)
 • Svoje proizvode dizajniramo tako da optimizujemo njihov životni vek (do 10 godina u uslovima industrijske proizvodnje). 
 • Naši proizvodni procesi doprinose smanjenju CO2
 • Korišćenje naših proizvoda garantuje bezbedan drumski, železnički i vazdušni transport vaše robe (UN homologizacija).

Naša ambicija je da svoje proizvode dizajniramo i proizvodimo uz najmanji uticaj na životnu sredinu.

Naši ciljevi:

 • da smanjimo potrošnju energije po kg gotovog proizvoda
 • da promovišemo korišćenje recikliranih materijala
 • da doprinesemo smanjenju emisije CO2
 • da osiguramo da svi pogoni budu sertifikovani u skladu sa standardom ISO 14001. Videti našu politiku o životnoj sredini
 • Sa ovim na umu i sa našim sertifikatima o bezbednosti hrane, naši proizvodi u potpunosti ispunjavaju zahteve vezane za transport i pakovanje organske hrane.

   

Održivost i materijali

Reciklirajte svoju ambalažu

Schoeller Allibert svojim klijentima nudi znanje i usluge vezane za reciklažu. Nudimo kompletnu podršku i možemo se pobrinuti za sakupljanje, reciklažu i ponovno korišćenje povratne ambalaže koja je spremna za zamenu. Proizvodi koji se recikliraju u našim pogonima mogu se bezbedno koristiti čak i za pakovanje hrane. U prilog ovome, EFSA (Evropska agencija za bezbednost hrane) obezbedila je naučne savete i odobrila naš postupak reciklaže koji je uspostavljen u tri naša pogona u Holandiji, Nemačkoj i Španiji.

Reciklaža je dobra, a ponovna upotreba još bolja...

Izrada nove gajbe od vaših starih gajbi je dobra stvar koja je u potpunosti uklopljena sa našom DNA, ali ono što mi takođe želimo je da budemo značajan deo rešenja za problem koji prave plastične gajbe za jednokratnu upotrebu. Zato smo odlučili da uložimo u tehnologiju koja nam omogućava da ponovo upotrebimo otpad od plastične ambalaže za jednokratnu upotrebu i preradimo ga u dugotrajnu povratnu ambalažu. Na ovaj način otpad od proizvoda male trajnosti pretvaramo u ambalažu koja dugo traje, koja može i koja će biti korišćena i reciklirana desetinama godina.

Usluge recikliranja

Mogućnost reciklaže je važna osobina sistema povratne plastične ambalaže. Schoeller Allibert nudi sve neophodne usluge recikliranja. Sakupljamo iskorišćene kontejnere i gajbe. Nakon čišćenja, drobljenja, pranja i sušenja, spremni su za preoblikovanje i ponovnu upotrebu. Bez zagađenja i otpada. Vodimo računa o svim neophodnim koracima pri čemu pravimo ciklus održivog pakovanja.

Korišćenje manje deficitarnih proizvoda predstavlja važan napredak u industriji ambalaže. Fokusirajući se na reciklažu, kompanije mogu značajno smanjiti obim nabavke robe i zaliha. Ovo je važan doprinos očuvanju naše životne sredine. Osećamo odgovornost da podržimo i podstaknemo ova pozitivna kretanja. Uvereni smo da će mogućnost reciklaže postaviti standard.

Inovacije u materijalima

Pored reciklaže, pametnog dizajna, inovativnih tehnologija kalupljenja i proizvodnje, efikasnosti logističkog rešenja u velikoj meri doprinosi materijal koji se koristi. Ta efikasnost se ne završava ,,rešenjima iz postojećih zaliha": naši stručnjaci testiraju postojeće materijale i poboljšavaju ih tamo gde je to potrebno. Pomoću opreme za testiranje u korporativnom centru za ispitivanja, stručnjaci mogu kombinovati mehanička ispitivanja sa analizom toplotnih svojstava polimera kako bi izabrali najbolje materijale i načine za njihovo poboljšanje. Razvijamo modifikacije materijala i aditive kako bi osigurali najbolju kombinaciju troškova, performansi i održivosti.

 

Korporativni centar za ispitivanja

Korporativni centar za ispitivanja u kompaniji Schoeller Allibert nalazi se na adresi Bruchterweg 88 u Hardenbergu, u istoj industrijskoj zoni u kojoj je i fabrika Schoeller Allibert u Holandiji. U glavne aktivnosti Centra spadaju ispitivanja novog proizvoda pre njegovog lansiranja, ispitivanje referentnih tačaka konkurentnih proizvoda i izvođenje testova koji su deo procesa razvoja inovacija jednog proizvoda. Centar takođe koriste naši klijenti; direktori marketinga koriste Centar za ispitivanja za radionice namenjene klijentima, a kupcima takođe nudimo priliku da naše objekte za ispitivanja koriste za simulaciju sopstvene primene.


Iskustvo i stručnost povezani sa ispitivanjem/proizvodom

Centar za ispitivanja ima dva stalno zaposlena inženjera za ispitivanje sa dugogodišnjim iskustvom u ispitivanju usklađenosti povratne plastične ambalaže sa standardima ispitivanja kao što su ISO standardi. Tim dizajnera proizvoda kompanije Schoeller Allibert  daje podršku inženjerima za ispitivanje. Vršeći ponovljena i reprezentativna ispitivanja u kontrolisanim uslovima, oni zajednički realizuju najbolje simulacije praktičnih primena. Ovo je od ključne važnosti za sam proces razvoja kao i za procese van njega.

Objekti u kojima se vrše ispitivanja

Centar za ispitivanja opremljen je:

 • klimatskim komorama sa temperaturom iz opsega od -30°C do 150°C
 • velikim testerima kompresije za terete do 16 tona
 • manjim testerima kompresije za terete do 1 tone
 • testerima nosivosti, za ispitivanja statičke nosivosti i za ispitivanja nosivosti viljuškara
 • uređajima za ispitivanje pada, do 6 metara za gajbe za flaše i do 4 metra za proizvode velikog gabarita (npr. za ,,big box" paletne kontejnere)
 • prostorijama za ispitivanje udara metka
 • uređajima za ispitivanje nagiba ravni (1 tona i 1 m2) za ispitivanje na dinamički udar / viljuškara
 • uređajima za ispitivanje ugla klizanja za palete
 • uređajima za guranje i izvlačenje koji simulira habanje
 • pumpom za kombinovano punjenje
 • uređajima za brzo ispitivanje kompresije
 • padajućim modelima flaša za gajbe
 • uređajima za ispitivanje potresa

Laboratorija za ispitivanje materijala poseduje opremu kao što su uređaji za ispitivanje statičkih i dinamičkih karakteristika materijala; oprema za analizu DMA i DSC.

 

Održivost i kvalitet

Schoeller Allibert teži ka stalnim poboljšanjima svojih proizvoda, usluga i procesa. Prvi prioritet SA je zadovoljstvo kupaca. Obzirom da klijenti sa SA sarađuju na rastućem globalnom nivou, poslujemo po sistemu osiguranja kvaliteta koji je sertifikovan u SAD i u zemljama EMEA grupe ( Evropa, Bliski istok i Afrika). Intenzivno radimo na implementaciji ovog sistema i u našim pogonima u Aziji. Schoeller Allibert svoje klijente održava na čelu tržišta na kojima posluju. 

Sertifikacija u skladu sa ISO standardom

Kompanija Schoeller Allibert ponosan je nosilac sertifikata o usaglašenosti sa ISO standardima, a puno naših pogona je usklađeno sa:

- ISO 9001: Kvalitet - ISO 14001: Životna sredina - ISO 22000: Bezbednost hrane - ISO 50001: Energija

 

Smanjenje troškova

Smanjite troškove transporta i pakovanja!

Schoeller Allibert je vaš partner u smanjenju troškova transporta i pakovanja.

Smanjenje troškova

Povratna plastična ambalaža je jeftinija od tradicionalnih materijala kao što su drvo ili karton: dugotrajna je, održiva, lagana, čvrsta i bezbedna. Sve ovo su faktori koji utiču na troškove po jedinici pakovanja po putovanju.

Analiza troškova logistike

Izrada temeljne analize ušteda na troškovima logistike u vašoj kompaniji je prvi korak u donošenju odluke o uvođenju novog sistema povratne ambalaže. Sa našim mogućnostima za analizu logistike, možemo proceniti vaš sadašnji sistem pakovanja i tačno definisati optimalno rešenje koje je troškovno efikasno. Možemo pomoći sa poređenjem sistema pakovanja koji koristite danas sa našim sistemima plastične ambalaže za višekratnu upotrebu. Naše znanje integrisano je u softver koji pomaže pri preciznom određivanju optimalnog rešenja za pakovanje vaših proizvoda. Poboljšanje vašeg lanca logistike počinje ovde. Tražite od nas da za vaš sistem pakovanja uradimo Komparativnu logističku analizu i pokazaćemo vam njene rezultate!  

Ostanimo na vezi

Budite u toku i pretplatite se na na? bilten!