HR politika

Cilj kadrovske politike kompanije Schoeller Allibert je da obezbedi sigurno i pozitivno radno okruženje  gde će svaki radnik posedovati opremu pomoću kojih će moći da ostvari najbolje rezultate, dobiće podršku za učenje i razvoj kao bi u kontinuitetu povećavao svoj učinak.

Najvažniji cilj kadrovske politike kompanije Schoeller Allibert je da sinhronizuje potrebe i ciljeve, približi organizaciju i zaposlene formirajući na taj način strategiju organizacije. Važno je sačuvati i podeliti znanje, na određenu poziciju uvek treba da dođe osoba koja najviše odgovara toj poziciji sa odgovarajućim iskustvom i pristupom prema razvoju.

Naši zaposleni su stručnjaci na svojim pozicijama. Zahvaljujući preduzetničkom duhu fokusiraju uvek na rezultat i na rešenja čime će se pripremiti na svaki izzazov. Trude se da budu uspešni unutar svojih timova, a sve u interesu međunarodnog Schoeller Allibert-a. Naši zaposleni imaju mogućnost pokazati I razvijati svoj talenat pojedinačno i stručno u domaćem i međunarodnom okruženju. U sigurnom radnom okruženju pružamo radna i odgovorna mesta koja su primamljiva i izazovna, obezbeđujemo prostor za inicijativu i kreativnost.

Kultura i vrednosti

Kultura predstavlja našu osnovnu vrednost koja se pokazuje u načinu formiranja odnosa sa stejkholderima i kako sarađujemo a njima pojedinačno i timski. Verujemo da privrženost radne snage doprinosi našem uspehu i pomaže ljudima da daju maksimum svojih mogućnosti.

Timski rad

Otvorenost i transfer kulture

Profesionalizam

Ono što nama znači:

Privrženost:

Voleli bi stalno razvijati kompaniju i zbog toga je neophodna privrženost svih nas:

Navedene vrednosti lepo opisuju kakva je kompanija Schoeller Allibert i kakva želi da bude. Kako bi kompanija u svakom trenutku zaštitila svoj renome, merodavne su opšte prihvaćene društvene vrednosti i norme, kao i lokalni zakoni odredbe.

Učenje i razvoj:

Učenje i razvoj zavisi od izazova i strasti. Veliki naglasak stavljamo na motivaciju razvoj, zadržavanje sposobnih ljudi. Znamo kako da im pomognemo istovremeno oni sami trebaju da porade na tome da daju od sebe najviše što se može.

Raznolikost i prihvatanje

Verujemo u raznolikost radne snage koja se razvija. Svakog tretiramo korektno i raduje nas ako daju doprinos našem uspehu tokom samoostvarenja. Kod nas svaki zaposleni ima mogućnost da iskoristi svoju specijalnu sposobnost i iskustvo.

Kodeks ponašanja

klikni ovde za preuzimanje kodeksa ponašanja..

Čarobnjak proizvoda Zatvori

zatvori
zatvori