WYDARZENIA: Targi FachPack w Norymberdze

FachPack w Norymberdze w dniach od 29 września do 1 października. Podczas wystawy Fachpack w Niemczech, firma Schoeller Allibert pomyślnie zaprezentowała nowy asortyment pojemników MaxiLog® typu big box …

Pomyślna prezentacja Schoeller Allibert na targach FachPack 2015

W dniach od 29 września do 1 października 2015 r. firma Schoeller Allibert zaprezentowała gronu około 44.000 odwiedzających targi FachPack w Norymberdze, część swojej innowacyjnej oferty produktowej. Przedstawiono nowy duży pojemnik MaxiLog i pierwsze modele systemu sztaplowalnego EuroClick.

Prezentując szeroki asortyment produktów i usług, wiodące europejskie targi technologii opakowaniowych były bardzo przekonujące nawet dla odbiorców międzynarodowych. 32 % z 1565 wystawców pochodzi z zagranicy, głównie z sąsiednich krajów: Austrii, Republiki Czeskiej, Polski, Szwajcarii i Holandii. Rozszerzona oferta została dobrze przyjęta. Zgodnie z ankietą przeprowadzoną przez niezależny instytut, nastroje wśród odwiedzających i wystawców były bardzo pozytywne. Według kierownictwa wystawy koniunktura sektora jest dobra.

Z perspektywy Schoeller Allibert, FachPack to spektakularny sukces. Firma po raz pierwszy wystawiała swoje innowacyjne produkty w hali nr 6 na powierzchni 90 m2. Koncepcja stoiska była znakomita, pełna ekspresji, a wystrój wnętrza był wyraźnie uporządkowany. Ruch na stoisku był również niesamowity. Liczni odwiedzający byli oszołomieni atrakcyjną prezentacją produktów i możliwością dotknięcia nowoczesnych opakowań. “Byliśmy pod wrażeniem wysokich kompetencji technicznych naszych potencjalnych odbiorców. Wielu z nich zwracało się do nas z konkretnymi zapytaniami. Inni korzystali z okazji, aby przyjrzeć się naszym eksponatom i uzyskać informacje o skutecznych przyszłych rozwiązaniach w dziedzinie składowania", mówi Claudia Eickschen, Dyrektor Marketingu DACH & Beverage Europe w Schoeller Allibert.

Wielkie wejście opakowań Big Box

Dzięki zgodnemu z ISO rozmiarowi 1200x1000 mm i wysokości 760 mm, nowego opakowania MaxiLog typu Big Box nie można było nie zauważyć na stoisku firmy Schoeller Allibert. Skrzyniopaleta nadaje się do różnych zastosowań - od rolnictwa poprzez przetwórstwo żywności i branżę napojów po branżę chemiczną i farmaceutyczną. Pojemnik ma zoptymalizowany ciężar i jest w stanie pomieścić 610 litrów. Przy swojej ładowności do 450 kilogramów, pojemnik MaxiLog jest niezwykle solidny, natomiast obciążenie statyczne może wynosić do 4500 kilogramów. Gładkie plastikowe powierzchnie i zaokrąglone narożniki zapewniają łatwe mycie i perfekcyjne utrzymanie higieny. Kody kreskowe lub etykiety RFID umożliwiają niezawodną identyfikację. W zależności od zastosowania Schoeller Allibert dostarcza opakowania Big Box w różnych wersjach - z zamkniętymi lub perforowanymi ściankami, z nóżkami lub płozami, antypoślizgowe i z zaworem odwadniającym.

Seria EuroClick do różnych zastosowań

Ogromne zainteresowanie wśród odwiedzających wywołały również uniwersalne pojemniki sztaplowalne z serii EuroClick. Dostępne są w rozmiarach 400x300 i 600x400 mm i różnych wysokościach, dzięki czemu można je optymalnie sztaplować na europaletach. Publiczność na targach FachPack mogła przyjrzeć się bliżej wybranym modelom z nowej serii. Użytkownicy mogą szybko i z łatwością zmienić wysokość skrzynek dzięki dołączanej oprawce. System EuroClick można dostosować do indywidualnych potrzeb klientów w wielu wariantach. Stanowi on skuteczne i oszczędne rozwiązanie. Zaokrąglone narożniki zwiększają stabilność i sprawiają, że system nadaje się do użytku na liniach przenośnikowych. Ergonomiczne uchwyty ograniczają ryzyko odniesienia obrażeń i ułatwiają przenoszenie pojemników sztaplowalnych

Wyszukiwarka produktów Zamknij