Új fúvóformázó berendezés a Winsfordi üzemben

Az FLC 800 x 600 méretű, kerekekkel, ill. csúszótalppal ellátott sorozatának rendkívül népszerű terméke a Maxipac. Az egyre növekvő igény kielégítésére a Schoeller Allibert egy új fúvóformázó berendezést vásárolt a Winsfordi üzem számára.

A Schoeller Allibert beruházott egy csúcstechnológiát képviselő fúvóformázó berendezésbe, hogy megkétszerezze belső Maxipac gyártási kapacitását válaszul az összecsukható szállítóanyagok iránti egyre növekvő keresletre.

A Schoeller Allibertnek az angliai Winsfordban lévő gyárában felállított új berendezést fúvott üreges panelek gyártására fogják használni, amelyek a Maxipac alapanyagát képezik. A korszerű technológiával egyszerre két fúvott panelt tudnak előállítani, így a vállalat 100 másodpercenként tud egy Maxipac konténert legyártani.

A Maxipac összecsukható konténer kompakt megoldást tud kínálni a szállítási, elosztási, ill. kiskereskedelmi pontokon való felhasználásra. A Schoeller Allibert érzékelte a különösen a kiskereskedők körében a termék iránt megnyilvánuló egyre növekvő keresletet, mivel a fúvóformázott panelek ütésállók és a termék értékesítésben vevő-orientáltabb kialakítást tesznek lehetővé.

Matt Smith, a Schoeller Allibert Nyugat-európai műveleti igazgató elmondja: “Mi vagyunk az egyetlen újrahasználható szállítási csomagolóanyag gyártók, akik fúvóformázó technológiát alkalmazunk, a többiek csak a fröccsöntésre építenek. Ezzel a technikával a Maxipac számos előnyre tesz szert és ezért vált olyan népszerűvé számos iparágban – például, minden oldala rendkívül erős és sima felületű, ezért könnyen tisztítható, jobbak az ergonómiai és esztétikai jellemzői.

“Az élelmiszerboltok a Maxipac egységeket hagyományosan a krumpli szállítására és a vevők által elvitelre kész állapotban való kiállítására használták a vásárlási pontokon. De mivel a termék erős és rugalmas, ezért más termékeknél, így a tojásnál is szóba jöhet. Érzékeljük a DIY (do-it-yourself: csináld magad) kiskereskedők és gyártók igényét is, akik a termék segítségével hatékonyan tudják tárolni az alkatrészeket, így azok könnyen hozzáférhetők az értékesítési pontokon, a raktárakban és a gyártósoron.”

A fúvóformázó berendezés kiegészíti az üzem már meglévő két berendezését, ezzel megduplázva a Schoeller Allibert gyártási kapacitását az Egyesült Királyságban. Matt Smith így folytatja: “Ez a beruházás megnöveli házon belüli termelő kapacitásunkat, nagyobb ellenőrzést biztosít számunkra az egész gyártási folyamat felett. Egyúttal garantálja a vevők ellátását, mivel a nagy térfogatú és teherbírású összecsukható konténerek iránti igény folyamatos növekedésének vagyunk tanúi, hiszen ezek csökkentik a szállítási költségeket és kompakt, összecsukható méreteiknél fogva minimalizálják a visszfuvar költségeket.”

Az új beruházás segítségével a Schoeller Allibert ki fogja tudni elégíteni a műanyag keretalapok iránti igényt is, amelyek sokkal csöndesebben működnek, mint a hagyományos fém kivitelűek. A berendezés teljes és félméretű fúvott műanyag alapokat fog gyártani a bukókeretekhez.

Termékvarázsló Bezár

bezár