50 éves a ROPAC

Íme a történet…

A telephely eredetileg a Métallurgie et Plastic SA vállalaté volt, amely fém profilok tervezésével és gyártásával foglalkozott. Mielőtt 1976-ban Alexander Schoeller felvásárolta, a gyártóegység italos rekeszeket állított elő a Schoeller liszensze alapján a svájci piac számára.

1974-ben az italos rekeszek ingadozó forgalmának kiegyensúlyozására Albert Demond és Rudolf Liechti urak megalkották a Ropac® vödröket.

A 80-as és 90-es években a romonti gyár többségében italos rekeszeket gyártott, melyek forgalma 4-5-ször meghaladta a vödrök eladási adatait. Ebben az időszakban a Ropac® vödrök 70%-át Svájcban értékesítették túlnyomó részt a festőipar számára.

A festőipar érdeklődése fokozatosan a könnyebb és olcsóbb vödrök felé fordult, ezután cégünk az egyre emelkedő keresletre válaszolva a vegyipari szegmenst célozta meg Ropac® termékeivel, mely a veszélyes anyagok csomagolására és szállítására keresett tanúsítvánnyal rendelkező megoldást. Ugyanekkor a Ropac® termékek elterjedtek más iparágaban is mind Svájcban, mind külföldön, melyek nagy értékű termékek csomagolásához kerestek megoldásokat.

2005: a sorsdöntő év

Az első  Ropac® UN Liquid tanúsítvánnyal rendelkező vödrök 2005-ben kerültek piacra, növelve az exportot. A különleges felhasználási megoldásoknak köszönhetően a Ropac® termékek választéka és eladása folyamatosan nőtt, megteremtve a pénzügyi stabilitást. 2014 végére a 2004-es évhez képest a bevétel a duplájára nőtt, eközben az export pedig 30%-ról 70%-ra emelkedett. Jelenleg világszerte vásárolják a Ropac® termékeket romonti gyárunkból.

A Schoeller Allibert Swiss Sarl vállalat és a Ropac® termékek jövője

Kétségtelenül a jövőben is számtalan kihívás elé állít minket a folyamatos fejlődés a világon, melynek mind termelési létesítményeink, gépeink és szerszámaink korszerűsítésével, mind az egyre szigorúbb szabályi váttozásokkal (élelmiszer- és gyógyszer ipar) kapcsolatos tudásunk és tapasztalatunk bővítésével igyekszünk megfelelni.

A következő néhány évet a legkeményebb környezeti elvárásoknak megfelelő, új csomagolási megoldások megjelenése fogja jellemezni, melyeket örömmel fogunk bemutatni vásárlóinknak.

Természetesen szeretnénk köszönetet mondani vásárlóinknak bizalmukért és hűségükért, valamint dolgozóinknak elhivatottságukért, motivációjukért és megingathatatlan hitükért a Ropac® termékekben.

Termékvarázsló Bezár

bezár